• by:
  • March 12th, 2020
  • Category:

Letterpress, een druktechniek die meer biedt dan enkel een mooi uitzicht.


Ken jij hét unieke kenmerk van letterpress? De bedrukte delen kan je namelijk niet alleen zien, maar ook écht voelen. Deze delen worden met behulp van een cliché (een metalen plaatje met daarop het te bedrukken ontwerp in spiegelbeeld) en inkt in het papier geduwd. Op die manier verkrijgen we een reliëf.

Letterpresskaarten worden op een ambachtelijke machine gedrukt. Kaartje per kaartje. Heb je meerdere kleuren gekozen voor je ontwerp? Dan worden deze ook nog eens kleur per kleur gedrukt. Telkens met een eigen cliché. Je kan het al raden, de productie van dit soort kaartjes vergt echt vakmanschap, veel geduld en oog voor detail.

Wij drukken dit soort drukwerk standaard op een dikke kaart. Deze kaarten kunnen niet buigen of plooien en voelen heel erg chique en kwalitatief aan. Doordat we deze dikke kaarten gebruiken kunnen we ook een extra afwerking aanbieden aan de randen. Zo kan je hier een kleur of metallic folie op laten toevoegen, volledig passend bij het ontwerp van je kaart. Impressionant, toch?

Toch nog op zoek naar iets specialer? Ga voor een letterpresskaart met blinddruk. Hierbij voorzien we elementen die wel met reliëf ingedrukt worden maar waarbij er geen inkt gebruikt wordt. Zo verkrijg je een heel subtiel effect, mét impact.

Kies je voor dit soort kaart? Dan heb je zeker kwaliteit in handen. Elke kaart wordt zorgvuldig gecontroleerd door de drukker. Elk exemplaar straalt ambacht en oog voor detail uit.

Klaar om jouw letterpresskaart te bespreken? Kom bij ons langs in de inspiratiestudio.