• by:
  • August 8th, 2020
  • Category:

Geboorteconcept Celeste - Alle mogelijkheden op een dienblaadje


Als er een kindje op komst is, heb je heel wat aan je hoofd. De kinderkamer inrichten, een geboortelijst aanleggen, nadenken over de naam… om over het geboortekaartje nog te zwijgen! Op zo’n moment komt Bravoo als geroepen: Leen en haar team ontwerpen voor jou een totaalconcept, van het geboortekaartje tot de doopsuiker. Of de hartjessnoep, in het geval van baby Celeste. Een gesprek met trotse mama Sophie.

Proficiat met jullie dochtertje, Sophie! Kan je ons vertellen hoe je bij Bravoo terechtkwam?

Ik had al knap drukwerk van Bravoo gezien, bij het huwelijk van mijn zus en voor de housewarming van mijn ouders. Ik ken Leen van Bravoo ook persoonlijk, en zij had me uitgenodigd om vrijblijvend eens te komen kijken in de showroom. Ik was meteen weg van de mogelijkheden!

Had je zelf al een idee voor het bijbehorende geboortekaartje?

Ja, voor het geboortekaartje had ik al iets in gedachten. Ik zag het voor me, met goud en een hartje. Maar hoe het er precies moest uitzien, wist ik niet. Bij Bravoo kreeg ik op een dienblaadje alle mogelijkheden aangereikt: ‘Celeste’ in verschillende lettertypes, diverse hartvormpjes. Ik hoefde maar te kiezen. Leen deed ook een voorstel voor het soort papier en drukwerk: van druktechnieken ken ik zelf natuurlijk niet veel. We kozen uiteindelijk voor drukwerk met reliëf. Belangrijk om te weten is dat de levertermijn daarbij iets langer is dan gewoonlijk: zo’n 3 à 4 werkdagen. Leen heeft ons daar uitdrukkelijk op gewezen, dat stelde ik op prijs. De communicatie is echt top.

Jullie kozen voor een volledig concept, niet alleen geboortekaartjes maar ook geschenkjes. Had je op dat vlak ook al iets in gedachten?

Eigenlijk niet, maar in de showroom hebben we veel inspiratie opgedaan. Ik wilde in elk geval dat alles klopte en dat de cadeautjes qua ontwerp aansloten bij het kaartje. We kozen vrijwel meteen voor lippenbalsems en kaarsjes, in dezelfde goudtint als Celestes naam op het kaartje. De oma’s en opa’s en de meters kregen een grote goudkleurige kaars. Daar waren ze heel blij mee: ze staat prachtig in hun interieur. Ik denk niet dat ze die kaars ooit zullen aansteken (lacht). 

Ik had ook beslist dat ik geen klassieke doopsuiker wilde, en toen stelde Leen hartjessnoep voor: passend bij het hartje op het geboortekaartje. De snoepjes zaten onder een stolpje, ook weer afgewerkt met die goudtint. Wat ik heel tof vind: Leen denkt echt met je mee. Zo had ik er niet bij stilgestaan dat al onze cadeautjes vooral de meisjes zouden aanspreken – lippenbalsem, een kaarsje… Dus stelde Leen voor om ook nog stolpjes met een sleutelhanger te voorzien, in de vorm van een vos. En zo was er voor elk wat wils. Ook de display waarop we alles hebben gepresenteerd, hebben we gekocht. Die is zo stijlvol en krijgt zeker een plaatsje in ons interieur als alle cadeautjes zijn uitgedeeld. Dan zet ik er een fotootje van Celeste op!

Zou je Bravoo aanraden aan andere koppels die een kindje verwachten?

Zeker en vast. Je wordt fantastisch ondersteund, maar voelt je zo vrij in je beslissingen. Op creatief vlak, maar ook voor de uitvoering: de naampjes op onze cadeautjes bijvoorbeeld, dat zijn stickers. Leen bood ons de optie om die stickers zelf te kleven, waardoor we die kosten konden uitsparen. En het zag er zo chic uit! We kregen veel positieve commentaren. Bij Bravoo kan je er gewoon op rekenen dat het eindresultaat prachtig zal zijn. Je stapt er binnen met een idee en als je buitenkomt, ben je gerust: Bravoo zorgt van A tot Z voor de naadloze uitvoering van het hele concept.